Veel ondernemers krijgen boete van de belastingdienst: hoe voorkom je het?


Veel ondernemers krijgen te maken met een boete van de belastingdienst. Dit kan verschillende oorzaken hebben, maar er zijn enkele manieren om dit te voorkomen. In dit blogartikel lees je meer over deze manieren!

Allereerst is het belangrijk dat je jouw aangifte correct invult. Boetes worden vaak uitgedeeld omdat ondernemers iets vergeten of fout hebben ingevuld. Het is dus zaak om alles goed na te kijken! Vaak huren ondernemers boekhouders en accountants in om zeker te zijn dat de administratieve en boekhouding geregeld is. Zijn zorgen ervoor dat je alle relevante documenten bij de hand hebt en het minstens 7 jaar lang bewaard, waarom dit moet? omdat, de belastingdienst vragen kan hebben over bijvoorbeeld één van uw aangiften of een gehele jaar. Deze vragen moet je ze kunnen beantwoorden. Bewaar daarom altijd facturen, contracten en andere relevante documenten goed.

Tot slot, wees voorzichtig met fiscale aftrekposten. Als je niet zeker bent of je iets kunt aftrekken, is het beter om het niet te doen of hiervoor zoals gezegd een expert in te schakelen. Boetes omdat je iets verkeerd hebt ingevuld, zijn vaak duurder dan de fiscale voordelen die je had kunnen krijgen!

Een aanrader is om deze tips op te volgen en jouw kans op een boete van de belastingdienst aanzienlijk te verkleinen! Boetes zijn vaak vervelend, maar met deze tips kun je ze voorkomen.

Wij als administratiekantoor, boekhoudkantoor of ook wel boekhouder in Den Haag helpen groot aantal ondernemers vlekkeloos om aan deze verplichtingen te voldoen.

Heeft u vragen of bent u op zoek naar een boekhouder of belastingadviseur dan kunt u contact opnemen met:
Selvi administratie & belastingadviseur
(Boekhouder Den haag)
Televisiestraat 2 Unit 204, 2525 KD Den Haag

 

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer info over cookies vind u hier: https://www.selviadministratie.nl/privacy-policy/

Contact